Nagrađene učenice Tea Perić i Doris Martinović

Katolički školski centar „Blaženi Ivan Mertz“ Banja Luka raspisao je literarni i likovni natječaj u prigodi Božić festa 2019. Iznimno smo ponosni što su naše učenice nagrađene u dvije kategorije. Tea Perić, učenica III.b razreda Gimnazije, osvojila je prvo mjesto za najbolju božićnu pjesmu pod mentorskim vodstvom profesorice Ivone Rajković. Učenica Doris Martinović ( I.c ), pod mentorskim vodstvom profesorice Kristine Vidak, osvojila je drugo mjesto za likovni rad. Tei Perić pripala je novčana nagrada u iznosu od 70 KM, a Doris Martinović nagrađena je priborom za slikanje.

Stručno predavanje djelatnika KŠC-a Petar Barbarić Travnik

Danas je u Auli Centra profesorica biologije i kemije Blaženka Matišić održala stručno predavanje na temu "Suradnja roditelja i škole: Roditeljski sastanak", a cilj predavanja je bio predočiti kolegama dugogodišnje iskustvo organizacije roditeljskih sastanaka i direktnog rada s roditeljima. Profesorica Matišić, pokazala je i stručne pristupe toj problematici, objašnjavajući na koji način integrira te stručne smjernice u svom radu s učenicima i roditeljima.

Božićna priredba ,,Božić postaje vidljiv u ljubavi prema drugima"

Tradicionalna božićna priredba naših učenika održana je u auli Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić", u petak 20. prosinca 2019. godine u 17 sati.

Božić nam svake godine donosi mir, dobru volju, blagoslov i ljubav. Učenici su vrijedno radili kako bi svim ljudima dobre volje prenijeli ovu poruku: "Božić postaje vidljiv u ljubavi prema drugima."

Naši dragi gosti i prijatelji mogli su uživati u recitalu "Poziv malom Isusu" i veselom plesu "Jingle bells" naših najmanjih učenika, članova dramske i recitatorske sekcije razredne nastave.

Posjet domu za starije osobe

Učenici razredne nastave su povodom božićnih blagdana, 13. prosinca 2019 g., posjetili stare i nemoćne u Našem domu u Travniku. Nekoliko učenika, u pratnji učiteljica i ljubaznog osoblja, obilazili su štićenike doma i uručivali im darove koje su u školi prikupili svi učenici razredne nastave. Susret najmlađih i najstarijih uvijek ostavlja posebno emotivan dojam na sve. Nakon obilaska i kratkog druženja s osobljem razišli su se svi sretni i zadovoljni što su uspjeli nekome izmamiti osmijeh na licu i pokoju suzu radosnicu.

OSMIJEH ZNAČI NAJVIŠE

S obzirom na to da je Božić vrijeme darivanja i radosti, učenici naše škole sa svojim razrednicima odlučili su izmamiti osmijeh na lice najpotrebitijima. Uz Božji blagoslov pokucali su na vrata ugroženim obiteljima. Božićni paketi podijeljeni su na područjima općine Travnika i šire. Vijeće učenika Osnovne škole s učenicom Elom Matišić i učenicama Gimnazije, Jelenom Turić i Marijom Lukić, pod vodstvom učitelja Marka Kljakića i Mateja Baškarada uspjeli su dostaviti božićni paket svakoj obitelji.

Predblagdanski domjenak zahvale

Jučer je u našem Centru upriličen svečani domjenak koji je imao za cilj okupiti prijatelje, dobročinitelje i djelatnike našeg Zavoda, naših škola. Bila je to prilika prisjetiti se lijepih događaja, projekata i ukazati na rezultate koje smo ostvarili tijekom 2019. godine. Naš uspjeh ne bi bio tako velik da nije bilo pomoći i suradnje na kojoj se ravnatelj Centra, don Željko Marić, iskreno zahvalio prisutnima.
Divna je prilika, u ovo sveto vrijeme došašća pokazati ljubav i zahvalnost, ali i vjeru u buduće dobre prijateljske odnose.

Božićna priredba razredne nastave

Jučer 18. prosinca izvedena je priredba učenika razredne nastave za sve učenike i njihove roditelje. Likovno- kreativna sekcija se i ovaj put pobrinula za maštovito uređenje pozornice. Voditeljice plesno- ritmičke, folklorne, dramske i recitatorsko- literarne sekcije su cijelo polugodište vrijedno spremale djecu za nastup kojim se mogu ponositi. Članovi pomenutih sekcija su, davši svoj maksimum, iznijeli ovu priredbu koja je ugrijala i uveselila srca posjetitelja u ovo predblagdansko vrijeme.

KŠC započinje s regionalnim projektom

Naš Centar u Novu 2020. godinu ulazi s regionalnim projektom koji će okupiti učenike i djelatnike iz Travnika, Kikinde u Srbiji i Kumanova u Sjevernoj Makedoniji. Direktorica Gimnazije, prof. Ivana Ćurčić je u utorak 18. prosinca sudjelovala na ceremoniji potpisivanja ugovora u Tirani u Albaniji za pobjedničke projektne prijedloge koji su odabrani na otvorenom pozivu za srednje škole s područja šest zemalja Zapadnog Balkana.

Predbožićni susret zahvalnosti

Predbožićni susret zahvalnosti za dobročinitelje, prijatelje i suradnike Sjemeništa i Katoličkog školskog centra ,,Petar Barbarić" Travnik.

Četvrtak, 19. prosinca 2019. godine

12, 30 h u blagovaonici Sjemeništa.

VRIJEME RADOSNOG IŠČEKIVANJA

Prosinac je vrijeme darivanja i priprema za nadolazeće blagdane.
Kako bi i ovaj advent bio što ljepši, učenici Tradicijske kulture i Vjeronaučne sekcije zajedno s nastavnicama sudjelovali su u brojnim aktivnostima. Nakon što su obilježili najdražeg dječjeg sveca, sv.Nikolu prigodnim panoima i čestitkama, počeli su s izradom božićnog nakita i adventskih vijenaca koji su ukrasili izložbene stolove u dvorištu škole. Na blagdan Sv. Lucije tradicionalno su posijali pšenicu kao simbol života i plodnosti. Od srca svima želimo sretno i blagoslovljeno ovo vrijeme pripreme za Božić.

Martina Đotlo osvojila je prvo mjesto na literarnom natječaju

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ podružnica Kiseljak u suradnji sa Srednjom školom „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak, već dvanaestu godinu zaredom, raspisuje literarni natječaj kako bi učeničkim radovima uveličali vrijeme priprave za Božić. Tema ovogodišnjeg literarnog natječaja bila je „Božić dolazi...“
Učenica Martina Đotlo (III.b), pod mentorskim vodstvom profesorice Ivone Rajković, osvojila je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola.
Iskrene čestitke našoj Martini!

Božić dolazi...

Posjet domu za starije osobe

Učenici razredne nastave  su povodom božićnih blagdana, 13. prosinca 2019 g., posjetili stare i nemoćne u Našem domu u Travniku. Nekoliko učenika, u pratnji učiteljica i ljubaznog osoblja, obilazili su štićenike doma i uručivali im darove koje su u školi prikupili svi učenici razredne nastave. Susret najmlađih i najstarijih uvijek ostavlja posebno emotivan dojam na sve. Nakon obilaska i kratkog druženja s osobljem razišli su se svi sretni i zadovoljni što su uspjeli nekome izmamiti osmijeh na licu i pokoju suzu radosnicu.

Stranice

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.
Subscribe to Katolički školski centar "Petar Barbarić" - Travnik RSS