KŠC započinje s regionalnim projektom

Naš Centar u Novu 2020. godinu ulazi s regionalnim projektom koji će okupiti učenike i djelatnike iz Travnika, Kikinde u Srbiji i Kumanova u Sjevernoj Makedoniji. Direktorica Gimnazije, prof. Ivana Ćurčić je u utorak 18. prosinca sudjelovala na ceremoniji potpisivanja ugovora u Tirani u Albaniji za pobjedničke projektne prijedloge koji su odabrani na otvorenom pozivu za srednje škole s područja šest zemalja Zapadnog Balkana.

U Travniku predstavljen međunarodni ekološki projekat #3forECO (Kanal 6 HD televizija)

Mjesto i pripadnost animatora u zajednici (Preuzeto : NCM "Ivan Pavao II." - Sarajevo)

U razdoblju od 17. do 19. siječnja 2020. godine u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je druga formacije Škole animatora Mladi za mlade na temu Mjesto i pripadnost animatora u zajednici. Na formaciji se okupilo 43 mladih iz župa Vrhbosanske, Mostarsko-duvanjske te Banjalučke biskupije.

Nagrađene učenice Tea Perić i Doris Martinović

Katolički školski centar „Blaženi Ivan Mertz“ Banja Luka raspisao je literarni i likovni natječaj u prigodi Božić festa 2019. Iznimno smo ponosni što su naše učenice nagrađene u dvije kategorije. Tea Perić, učenica III.b razreda Gimnazije, osvojila je prvo mjesto za najbolju božićnu pjesmu pod mentorskim vodstvom profesorice Ivone Rajković. Učenica Doris Martinović ( I.c ), pod mentorskim vodstvom profesorice Kristine Vidak, osvojila je drugo mjesto za likovni rad. Tei Perić pripala je novčana nagrada u iznosu od 70 KM, a Doris Martinović nagrađena je priborom za slikanje.

Stručno predavanje djelatnika KŠC-a Petar Barbarić Travnik

Danas je u Auli Centra profesorica biologije i kemije Blaženka Matišić održala stručno predavanje na temu "Suradnja roditelja i škole: Roditeljski sastanak", a cilj predavanja je bio predočiti kolegama dugogodišnje iskustvo organizacije roditeljskih sastanaka i direktnog rada s roditeljima. Profesorica Matišić, pokazala je i stručne pristupe toj problematici, objašnjavajući na koji način integrira te stručne smjernice u svom radu s učenicima i roditeljima.

Božićna priredba ,,Božić postaje vidljiv u ljubavi prema drugima"

Tradicionalna božićna priredba naših učenika održana je u auli Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić", u petak 20. prosinca 2019. godine u 17 sati.

Božić nam svake godine donosi mir, dobru volju, blagoslov i ljubav. Učenici su vrijedno radili kako bi svim ljudima dobre volje prenijeli ovu poruku: "Božić postaje vidljiv u ljubavi prema drugima."

Naši dragi gosti i prijatelji mogli su uživati u recitalu "Poziv malom Isusu" i veselom plesu "Jingle bells" naših najmanjih učenika, članova dramske i recitatorske sekcije razredne nastave.

Posjet domu za starije osobe

Učenici razredne nastave su povodom božićnih blagdana, 13. prosinca 2019 g., posjetili stare i nemoćne u Našem domu u Travniku. Nekoliko učenika, u pratnji učiteljica i ljubaznog osoblja, obilazili su štićenike doma i uručivali im darove koje su u školi prikupili svi učenici razredne nastave. Susret najmlađih i najstarijih uvijek ostavlja posebno emotivan dojam na sve. Nakon obilaska i kratkog druženja s osobljem razišli su se svi sretni i zadovoljni što su uspjeli nekome izmamiti osmijeh na licu i pokoju suzu radosnicu.

OSMIJEH ZNAČI NAJVIŠE

S obzirom na to da je Božić vrijeme darivanja i radosti, učenici naše škole sa svojim razrednicima odlučili su izmamiti osmijeh na lice najpotrebitijima. Uz Božji blagoslov pokucali su na vrata ugroženim obiteljima. Božićni paketi podijeljeni su na područjima općine Travnika i šire. Vijeće učenika Osnovne škole s učenicom Elom Matišić i učenicama Gimnazije, Jelenom Turić i Marijom Lukić, pod vodstvom učitelja Marka Kljakića i Mateja Baškarada uspjeli su dostaviti božićni paket svakoj obitelji.

Predblagdanski domjenak zahvale

Jučer je u našem Centru upriličen svečani domjenak koji je imao za cilj okupiti prijatelje, dobročinitelje i djelatnike našeg Zavoda, naših škola. Bila je to prilika prisjetiti se lijepih događaja, projekata i ukazati na rezultate koje smo ostvarili tijekom 2019. godine. Naš uspjeh ne bi bio tako velik da nije bilo pomoći i suradnje na kojoj se ravnatelj Centra, don Željko Marić, iskreno zahvalio prisutnima.
Divna je prilika, u ovo sveto vrijeme došašća pokazati ljubav i zahvalnost, ali i vjeru u buduće dobre prijateljske odnose.

Božićna priredba razredne nastave

Jučer 18. prosinca izvedena je priredba učenika razredne nastave za sve učenike i njihove roditelje. Likovno- kreativna sekcija se i ovaj put pobrinula za maštovito uređenje pozornice. Voditeljice plesno- ritmičke, folklorne, dramske i recitatorsko- literarne sekcije su cijelo polugodište vrijedno spremale djecu za nastup kojim se mogu ponositi. Članovi pomenutih sekcija su, davši svoj maksimum, iznijeli ovu priredbu koja je ugrijala i uveselila srca posjetitelja u ovo predblagdansko vrijeme.

Predbožićni susret zahvalnosti

Predbožićni susret zahvalnosti za dobročinitelje, prijatelje i suradnike Sjemeništa i Katoličkog školskog centra ,,Petar Barbarić" Travnik.

Četvrtak, 19. prosinca 2019. godine

12, 30 h u blagovaonici Sjemeništa.

VRIJEME RADOSNOG IŠČEKIVANJA

Prosinac je vrijeme darivanja i priprema za nadolazeće blagdane.
Kako bi i ovaj advent bio što ljepši, učenici Tradicijske kulture i Vjeronaučne sekcije zajedno s nastavnicama sudjelovali su u brojnim aktivnostima. Nakon što su obilježili najdražeg dječjeg sveca, sv.Nikolu prigodnim panoima i čestitkama, počeli su s izradom božićnog nakita i adventskih vijenaca koji su ukrasili izložbene stolove u dvorištu škole. Na blagdan Sv. Lucije tradicionalno su posijali pšenicu kao simbol života i plodnosti. Od srca svima želimo sretno i blagoslovljeno ovo vrijeme pripreme za Božić.

Stranice

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.
Subscribe to Katolički školski centar "Petar Barbarić" - Travnik RSS