Stručno predavanje djelatnika KŠC-a Petar Barbarić Travnik

Danas je u Auli Centra profesorica biologije i kemije Blaženka Matišić održala stručno predavanje na temu "Suradnja roditelja i škole: Roditeljski sastanak", a cilj predavanja je bio predočiti kolegama dugogodišnje iskustvo organizacije roditeljskih sastanaka i direktnog rada s roditeljima. Profesorica Matišić, pokazala je i stručne pristupe toj problematici, objašnjavajući na koji način integrira te stručne smjernice u svom radu s učenicima i roditeljima.
Nakon nje, svoj rad izlagala je i učiteljica razredne nastave Matea Marin, s temom "Emocionalne kompetencije". Ona je govorila o važnosti prepoznavanja emocija kod djece i pravilnog odgovora na njih, a sve u cilju zaštite i razumijevanja ponašanja djeteta. Naglasila je važnost posebnog rada s djecom s posebnim potrebama, jer takva djeca često imaju više problema pokazati i prepoznati emocije što im često stvara probleme s integracijom i socijalizacijom. Osim toga, učiteljica Matea Marin, ponudila je i definicije emocionalnih kompetencija, osvrnuvši se i na pojam emocionalne inteligencije.

Marija Marić

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.