Božićna priredba ,,Božić postaje vidljiv u ljubavi prema drugima"

Tradicionalna božićna priredba naših učenika održana je u auli Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić", u petak 20. prosinca 2019. godine u 17 sati.

Božić nam svake godine donosi mir, dobru volju, blagoslov i ljubav. Učenici su vrijedno radili kako bi svim ljudima dobre volje prenijeli ovu poruku: "Božić postaje vidljiv u ljubavi prema drugima."

Naši dragi gosti i prijatelji mogli su uživati u recitalu "Poziv malom Isusu" i veselom plesu "Jingle bells" naših najmanjih učenika, članova dramske i recitatorske sekcije razredne nastave.

Učenici predmetne nastave izveli su igrokaz "Božićni darovi" kako bi nam pokazali što su prave vrijednosti.  

"Za Božić svi putevi vode kući", izvedba dramske sekcije Gimnazije, podsjetila nas je da  možemo i moramo očuvati obiteljske vrijednosti, osobito u vrijeme božićnih blagdana.

Uživali smo slušajući pjesme "Pastorella" i "Veselje ti navješćujem" koje je  pripremio naš gimnazijski zbor.

Raspjevani su bili i učenici Nadbiskupijskog sjemeništa koji su nadahnuto otpjevali pjesmu "Maranatha" u pratnji vlč. Jakova Kajinića.

Prof. Ivana Janko Stupar i vlč. Jakov Kajinić uljepšali su priredbu pjesmom "Božić bili".

Plesnom točkom predstavile su se i naše mažoretkinje.

Predstavlja nam osobitu čast što je rad naših učenika i djelatnika podržao uzoriti kardinal Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić. Kardinal Puljić uručio je čestitke i prigodne darove učenicama Ivani Jozak  i Ani Eldić. Učenica Ivana Jozak osvojila je 1. mjesto na likovnom natječaju "Naše su škole naš drugi dom", organiziran povodom obilježavanja 25. obljetnice osnutka Katoličkih škola za Europu u Bosni i Hercegovini.  Ana Eldić proglašena je  jednom  od najboljih učenika Županije Središnja Bosna i nagrađena posebnim priznanjem Federalnog ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kardinal Puljić uputio je božićnu čestitku naglasivši da Božić ne bi trebao biti samo podsjetnik na nekadašnji datum, dan Isusova rođenja, nego bismo ga svi trebali doživjeti u svome duhu. Poželio nam je da osjetimo radost Božje prisutnosti i podijelio blagoslov na mlado ljeto 2020.

Nakon priredbe, gosti su mogli vidjeti uprizorenje živih jaslica u dvorištu škole. Priređen je i prigodan domjenak na kojemu smo, uz druženje i pjesmu, poželjeli da nam Božić donese mir, blagoslov i ljubav.

LINK ZA PREGLED GALERIJE NA MOBILNOM TELEFONU

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.