OSMIJEH ZNAČI NAJVIŠE

S obzirom na to da je Božić vrijeme darivanja i radosti, učenici naše škole sa svojim razrednicima odlučili su izmamiti osmijeh na lice najpotrebitijima. Uz Božji blagoslov pokucali su na vrata ugroženim obiteljima. Božićni paketi podijeljeni su na područjima općine Travnika i šire. Vijeće učenika Osnovne škole s učenicom Elom Matišić i učenicama Gimnazije, Jelenom Turić i Marijom Lukić, pod vodstvom učitelja Marka Kljakića i Mateja Baškarada uspjeli su dostaviti božićni paket svakoj obitelji. Bolesne i nemoćne posjetili su u božićnom duhu, te kroz pjesmu i razgovor potrudili se unijeti radost u svaki dom.
Jedna topla riječ znači mnogo ako je iskrena. Razgovor i utjeha značili su puno više za svaku obitelj na čija su vrata pokucali. Zadivljeni stvarima koje su pripremili učenici Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ tijekom prosinca, zadovoljno su ih pozdravili i zaželjeli sretne blagdane. Ponosni učenici s vozačem Josipom Jukićem vratili su se s još većim osmijehom. Božić je vrijeme darivanja, ali ako nekome date svoju pažnju i iskreni pogled, budite sigurni da ste učinili pravu stvar.

Nina Vidović, 9. c
(Literarno-novinarska sekcija)

LINK ZA PREGLED GALERIJE NA MOBILNOM TELEFONU

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.