KŠC započinje s regionalnim projektom

Naš Centar u Novu 2020. godinu ulazi s regionalnim projektom koji će okupiti učenike i djelatnike iz Travnika, Kikinde u Srbiji i Kumanova u Sjevernoj Makedoniji. Direktorica Gimnazije, prof. Ivana Ćurčić je u utorak 18. prosinca sudjelovala na ceremoniji potpisivanja ugovora u Tirani u Albaniji za pobjedničke projektne prijedloge koji su odabrani na otvorenom pozivu za srednje škole s područja šest zemalja Zapadnog Balkana. RYCO (Regionalni ured za suradnju mladih) je početkom prosinca uvrstio projektni prijedlog Gimnazije među dvadeset odabranih projekata od ukupno stotinu koliko je tijekom natječaja pristiglo iz cijele regije. Još je značajnija činjenica da je naša škola tek jedna od tri iz Bosne i Hercegovine koja je odabrana kroz ovaj natječaj.

Projekt pod nazivom #3forECO okupit će učenike i djelatnike naše Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde te učenike i djelatnike Srednje škole Nace Bugjoni iz Kumanova. Temelj ovog projekta, koji će trajati ukupno sedam mjeseci, jest promocija ekologije, razvoj svijesti među učenicima i lokalnim zajednicama o potrebi očuvanja i zaštite prirode, ali i stvaranje veza i partnerstava među školama i učenicima u regiji koje u drugim okolnostima ne bi dobile mogućnost suradnje te upoznavanje i razvoja zajedničkih projekata. Ovo će također biti odlična prilika za naše mlade da se kroz putovanje regijom upoznaju s kulturno-povijesnim bogatstvom tri lokalne zajednice i naroda koji tu žive.

Zahvaljujemo se upravama tri škole na posvećenom radu tijekom pripreme projektnog prijedloga. Voditeljima projekta iz tri škole, Alenu Gudalu, Tanji Radovanov i Lidiji Ilijevskoj želimo uspješno implementiranje projektnih aktivnosti, a našim učenicima i djelatnicima nova saznanja te ugodno druženje s vršnjacima i kolegama. #3forECO!

(fotografije preuzete s www.rycowb.org)

Alen Gudalo

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.