Posjet Zavičajnom muzeju Travnik

Zavičajni muzej Travnik, u sklopu manifestacije “Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka” svojom izložbom plakata o srednjovijekovnim bosanskim poveljama “12 stoljeća državnosti Bosne” privukao je i učenike našega Centra u posjetu. Učenici sa društvenog izbornog područja, u pratnji prof. Tonija Poljaka, posjetili su Muzej te imali prigodu proučiti sadržaj, izgled i prijevod originalnih srednjovijekovnih povelja.

Proširili su znanje koje su stekli kroz nastavu, npr. o Povelji Kulina bana Dubrovniku, ali i stekli znanja o drugima. Najveću pozornost učenika privukao je sadržaj Ugovora o prodaji bosanske djevojčice Djevene u kojem se prvi put spominje bosanski jezik. Učenici su sretni što su imali priliku proširiti svoje znanje o BiH na drugačiji način.

Iva Petrušić i Iva Babić

 

LINK ZA PREGLED SLIKA NA MOBILNOM TELEFONU

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.