Posjet vojarni Travnik

Povodom obilježavanje 14. godišnjice osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine organiziran je Dan otvorenih vrata u travničkoj vojarni. Učenici 2. a razreda gimnazije u pratnji razrednice Ružice Vukoje i članovi Povijesne sekcije osnovne škole u pratnji nastavnika Arijana Volića iskoristili su ovu prigodu i posjetili vojarnu.
Na vojnim poligonima učenici su imali tri predavanja koja su im održali pripadnici oružanih snaga. Prvo predavanje bilo je vrlo poučno gdje smo imali priliku upoznati se s raznim vrstama mina koje su nažalost i danas svjedoci prošlih ratova na našim prostorima te načinima na koji se one uklanjaju. Drugi dio bio je predviđen za prezentiranje raznih vrsta trenažno simulacijskog oružja koje pripadnici oružanih snaga koriste prilikom obuke i upravo ovaj dio je izazvao najviše zanimanja kod učenika. Na samome kraju učenici su upoznati s vojnom obukom koju svaki budući pripadnik oružanih snaga mora proći.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.