Andrićev dan u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ Travnik

Katolički školski centar „Petar Barbarić“ Travnik i ove godine, a već šestu godinu zaredom, sudjeluje u organizaciji gradske manifestacije „Andrićevi dani“ uz ostale kulturne ustanove. Nakon niza kulturnih događaja u ovoj školskoj ustanovi, učenici i djelatnici su pripremili  priredbu pod nazivom „Aska i vuk – glazbeno-scenski performans“ za svoje učenike od 6. do 9. razreda 24. listopada 2019. godine, a dan kasnije, 25. listopada 2019. godine za učenike Gimnazije Katoličkog školskog centra i učenike Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada, Osnovne škole dr. Franje Nevistića i Osnovne škole Kongora iz Šujice. Na početku priredbe predstavio se Mješoviti zbor pod vodstvom pomoćnice direktora Ivane Janko-Stupar, a onda učenici razredne nastave recitalom „San Marino“ uz koreografiju, pod vodstvom učiteljica: Vanje Stipić-Maslić, Irene Lovrić i Jelene Matuka. Učenica šestog razreda, koja je proglašena najboljom debitanticom na Međunarodnom glazbenom festivalu „Dok teče Lašva“ u Novom Travniku, Nikolina Grganović izvela je pjesmu „Šareni svijet“. Igrokaz inspiriran Andrićevom pripovijetkom „Knjiga“ izveli su učenici Dramske sekcije predmetne nastave pod vodstvom nastavnica Vedrane Kisić-Alagić i Ivane Zekić, a igrokaz „Aska i vuk“, također inspiriran Andrićevom istoimenom pripovijetkom, izveli su učenici Dramske sekcije Gimnazije pod vodstvom Ivone Rajković, profesorice hrvatskog jezika i književnosti. Povodom „Andrićevih dana“ Katolički školski centar raspisao je i literarno-likovni natječaj za osnovne škole i literarni natječaj za srednje škole. Povjerenstva u sastavu: Ivana Zekić, Maja Stipić, Ivanka Baltić, Kristina Vidak, Vedrana Kisić-Alagić i Ivanka Filipović za radove osnovnih škola, te Blaženka Matišić, Marija Marić i Kristina Vidak za radove srednjih škola, su odabrala najuspješnije literarne i likovne radove i ovom prigodom su nagrađeni učenici osnovne škole koji su osvojili prva mjesta: Petra Savić (Čantavir, Srbija), Fabijan Vođinac (Slavonski Šamac, Hrvatska), Katja Matić (KŠC Travnik) i Dora Gržić (KŠC Travnik), a nagrađeni učenik u kategoriji srednjih škola je Darko Tusun (KŠC Travnik). Nagrade su uručili direktorica Ivana Ćurčić i direktor Anto Rajić. Svi dospjeli radovi na ove natječaje izloženi su ispred Aule, a organizatori se zahvaljuju svim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju. Cijelu priredbu vodila je učenica Korina Rosić, a koordinatorice Andrićevih dana su bile: Ivona Rajković, profesorica hrvatskog jezika, Ivana Zekić, nastavnica hrvatskog jezika i Vanja Stipić- Maslić, učiteljica. Katolički školski centar „Petar Barbarić“ Travnik se zahvaljuje svima koji su se istinski potrudili da uveličaju ovaj kulturni događaj, ali i gostima koji su ovom prigodom posjetili Centar.

Ivana Zekić

GALERIJU SLIKA SA PREDSTAVE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.