Kako se pravi pjesma- kazališna predstava

Danas, 8. listopada 2019. godine, Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“ iz Zagreb počastilo je učenike razredne nastave prekrasnom predstavom pod nazivom „Kako se pravi pjesma“. Kazalište Novi život je najstarije kazalište ovoga tipa koje je počelo s radom 1948 i do sada odigralo preko tri  i pol tisuće predstava i oko sto deset premijera. Današnjom predstavom, izvrsnom glumom i izvedbom  su htjeli, kako sami kažu „...otvoriti vrata poezije djece, sagraditi im kuću od riječi u koju bi oni jednoga dana uselili i bili sretni i voljeni...“ Učenici su s neskrivenim oduševljenjem, okica prikovanih na binu, pratili predstavu i uživali u svakoj riječi i pjesmi te odlično ostvarili interakciju s glumcima. Veselih izraza lica i gromoglasnim pljeskom su ispratili glumce te su  vračajući se školskim obvezama pjevušili riječi pjesmice „Ručicama pljes, pljes, nogicama tres, tres. Sve do kraja mora mi smo prava fora.“

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.