Travničani na utrci za mir

Projekt "Koračajmo zajedno" nastavio je okupljati mlade iz Bosne i Hercegovine i u ovoj školskoj godini.
U subotu 5. listopada učenici Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" i Mješovite srednje škole "Travnik" sudjelovali su na utrci simboličnog naziva ,"Trka/frka za mir" u Sarajevu. U pratnji Alena Gudala, voditelja projekata našeg Centra, i Haruna Hercega, psihologa Mješovite srednje škole "Travnik", šest učenika se pridružilo ovom događaju na Vilsonovom šetalištu. Projekt čiji je noditelj Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." okuplja mlade širom zemlje kroz edukativne radionice, studijske posjete, i td.

Događaj koji nije bio natjecateljskog karaktera, okupio je mlade koji su tijekom proteklog razdoblja bili dio aktivnosti u sklopu projekta. Cilj ove utrke bio je poslati zajedničku poruku mira te ohrabriti mlade da nastave raditi na promociji suživota i širenja tolerancije.

Naš Centar već nekoliko godina sudjeluje na ovome projektu, a od prošle godine dvije škole zajednički predstavljaju Travnik na projektnim aktivnostima u sklopu projekta "Koračajmo zajedno". Osim mladih Travničana, projekt okuplja srednjoškolce i studente iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Višegrada, Zenice te mnogih drugih gradova.
Sudionici:
Ivona Martić
Anes Omerinović
Tea Perić
Mirna Petrović
Anes Sijah
Muhamed Sijah

Alen Gudalo

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.