POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU 2017./2018. GODINU - OSNOVNA ŠKOLA

Popis udžbenika za školsku 2017./2018. godinu za osnovnu školu možete preuzeti ovdje.

Animatori uljepšali dan najmlađima

Sekcija animatora i volontera je u srijedu 13. prosinca organizirala program za naše najmlađe, odnosno polaznike produženog boravka Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, koji su uživali u dvosatnom programu, koji je za temu imao Božić i blagdansku atmosferu.

Savez paraplegičara USK-a je počeo s realizacijom projekta „Vozim iako ne hodam“

Savez paraplegičara USK-a je počeo s realizacijom projekta „Vozim iako ne hodam“ kojeg financira Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.
Svrha ovog projekta je preventivna i neformalna edukacija mladih iz oblasti sigurnosti u prometu kroz podizanje svijesti o rizicima i posljedicama koje donosi neodgovorno ponašanje u prometu, kao što je prekoračenje brzine, konzumiranje alkohola i opojnih droga, nevezanje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela prilikom vožnje.

Učenici gimnazije KŠC-a posjetili grad Zagreb

Učenici gimnazije KŠC-a su u subotu, 9. prosinca 2017. posjetili grad Zagreb i nazočili najljepšem Adventu u Europi u zadnje dvije godine. Turistički vodič proveo je učenike kroz središte grada Zagreba i upoznao ih sa znamenitostima glavnog grada Hrvatske. Nakon obilaska, učenici su se pridružili adventskim događanjima u Zrinjevcu, Europskom trgu, Marićevom prolazu, Trgu bana Jelačića i u večernjim satima krenuli put Travnika.

Sveti Nikola

Došašće ili advent je vrijeme pripreme za blagdan Božića.

U došašću  izrađujemo i stavljamo na stol adventski vijenac s četiri svijeće koje simboliziraju četiri nedjelje u došašću.

HOUR OF CODE

Dana 5. prosinca 2017.

POSJETA OSNOVACA VATROGASNOM DOMU U TRAVNIKU

Blagdan svete Barbare, jedne od adventskih glasnica koja nam navješta Božić, a ujedno je zaštitnica vatrogasaca, obilježava se 4. prosinca. Vjernici je zazivaju za nevremena da ih zaštiti od groma i vatre. Stoga su članovi vjeronaučne sekcije i tradicijske kulture 5.prosinca 2017.g., u pratnji nastavnice Gorane i Matošević i pedagoginje škole, posjetili Vatrogasni dom u Travniku. Ljubazni djelatnici prezentirali su rad svoje službe. Učenici su imali priliku vidjeti cijelu vatrogasnu opremu, vozila i prostorije koje koristi vatrogasna jedinica.

U Mostaru održana STEM konsultativna sesija

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, u organizaciji Save the Children,30.11.2017. godine s početkom u 11,00 sati predstavljen je nacrt STEM dokumenata tj. Nacrt Operativnog nastavnog plana i programa(ONPP) za STEM kompetencije temeljenog na Zajedničkoj jezgri nastavnih planova i programa definiranoj na ishodima učenja(ZJNPP).

Završeno 1. online kolo SPARKreators Lige za 2017./2018. godinu

Nakon završenog 1. online kola SPARKreators Lige za 2017./2018. godinu, održanog od 13. do 19. studenoga, učenici KŠC-a “Petar Barbarić“ pri konačnom zbrajanju bodova zauzeli su 2. mjesto (starija ekipa) i 1. mjesto (mlađa ekipa) u našem regionalnom centru. U ovom online kolu sudjelovali su učenici Marko Brkić i Filip Križanac ( starija ekipa) s mentoricom Melisom Pružan i  učenici Ines Dujić i Marko Martinović (mlađa ekipa) s mentoricom Slavicom Andrusčak. Radujemo se i novoj ligi SPARKreatorice  koja uskoro stiže u nasu školu.

Ljepota je u različitostima - radionica u KŠC-u "Petar Barbarić" u Travniku

U srijedu 29. studenog 2017. godine, u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić “ u Travniku, održana je radionica u sklopu međureligijskog projekta Koračajmo zajedno, koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski i Islamskom zajednicom.

MOJ GRAD POD SNIJEGOM

Grad u kojem ja živim poprilično je mali.U njemu postoji jedna glavna ulica koju je prekrio bijeli sniježni pokrivač.

Djelatnici Centra u posjetu Nacionalnom parku Plitvička jezera

Od 24. do 26. studenog, sedamnaes tdjelatnika Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, posjetilo je Nacionalni park Plitvička jezera u sklopu studijskog putovanja. Naši djelatnici su boravili u pastoralnomcentru „Emaus“ u Mukinjama, a ovaj posjet bio je odlična prigoda za naše djelatnike da se bolje upoznaju s prirodnim bogatstvima Parka, ali i poviješću ovog dijela Republike Hrvatske. Osim Nacionalnog parka Plitvička jezera, naši djelatnici su posjetili i Rastoke, poznato turističko mjesto na rijeci Korani.

PRELIMINARNI REZULTATI NATJEČAJA ZA STIPENDIJE ZAKLADE „ZA MUDROST I PLEMENITOST-PRO SAPIENTIA ET CLEMENTIA“ ZA 2017./2018. GODINU

Na Natječaj Zaklade „Za mudrost i plemenitost-Pro sapientia et clementia“ za akademsku godinu 2017./2018., prijavilo se ukupno 253 studenta. Na sjedinci Upravnog vijeća Zaklade održanoj 28. studenog 2017., donešena je odluka o dodjeli ukupno 100 stipendija. Od toga, tekuće akademske godine dodijeljeno je 35 novih stipendija. Cijelu rang listu pogledajte ovdje.

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda davatelja usluga za izvođenje izvanučioničke nastave u školskoj 2017./2018. godini

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda davatelja usluga za izvođenje izvanučioničke nastave u školskoj 2017./2018. godini

 

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda davatelja usluga za izvođenje izvanučioničke nastave u školskoj 2017./2018. godini

JAVNI POZIV za prikupljanje ponuda davatelja usluga za izvođenje izvanučioničke nastave u školskoj 2017./2018. godini

Stranice

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.
Subscribe to Katolički školski centar "Petar Barbarić" - Travnik RSS